06 48216466

info@fijncoachingenhealing.nl

Miskraam verwerking

Een miskraam kan een enorm impact op je leven hebben. Zoveel dat je even niet weet hoe je daar mee om moet gaan. Dan kan de begeleiding bij miskraam verwerking uitkomst bieden. Het kan in deze periode fijn zijn om met iemand te praten die weet wat je doormaakt. Die je het gevoel kan geven er niet alleen voor te staan. En die je bij kan staat in het verwerken van je verlies.

10 tot 20% van alle zwangerschappen eindigt in een herkenbare miskraam. Dat betekent dat er heel veel vrouwen ooit te maken hebben gehad met een miskraam. En toch is het een gebeurtenis waar te weinig aandacht aan besteed wordt in de vorm van ondersteuning.

Het verliezen van een ongeboren kindje kan een enorme impact hebben op je leven.
Het vooruitzicht om jouw mooie kleine wonder dat in je buik groeide te gaan zien is in één klap verdwenen.
Dat kan zoveel emoties en verdriet oproepen dat je even niet meer weet hoe hier mee om te gaan.

Dan is het fijn om te weten dat je er niet alleen voor staat en dat er mogelijkheden zijn om ondersteuning te krijgen bij je verwerking. Deze ondersteuning bied ik door middel van 1 op 1 gesprekken, maar wellicht in de toekomst ook via groepsbijeenkomsten met andere lotgenoten.

Waarom ik miskraam verwerking bied

Vanuit mijn eigen ervaring weet ik hoe het is om een kindje te verliezen dat zo gewenst is en waar zoveel liefde voor is, daar ik zelf twee miskramen heb gehad.

Daarnaast was ik oprichtster en 8 jaar lang voorzitter van “Stichting Contactpunt voor miskramen”. Door middel van mail, telefoon en forum was ik samen met andere vrijwilligers een klankbord voor lotgenoten. Op deze manier hebben wij ze ondersteunt bij de moeilijke aspecten van een miskraam of vroeggeboorte zoals; het loslaten van de vraag waarom je je kindje verloren bent, het omgaan met het onbegrip van de buitenwereld en de angst bij een nieuwe zwangerschap. Door deze ervaringen weet ik dat ondersteuning van groot belang kan zijn bij de verwerking.